Svante (Elias Palin ) lever på 70-talet, men blir kär i Elsa (Victoria Dyrstad) som lever 2016. Längst till höger: Bengan (Henrik Dorsin) som har en skiv-affär tillsammans med Svante.

Flykten till framtiden handlar om tidsresor – och mycket mer

Publicerad:
Kultur
Film

Flykten till framtiden är en ny svensk film. Den går på bio just nu. Den handlar om Svante. Han jobbar ihop med Bengan i en skiv-affär. Det är Svantes dröm-jobb. Han kunde vara jätte-lycklig. Men det är han inte, för han har en hjärt-sjukdom. Han är mycket sjuk och kan snart dö.

Men plötsligt får han en ny chans. Han kommer på ett sätt att resa i tiden. Han kommer till 2016. Och där är hans hjärt-problem enkla att lösa. Men inte så enkla för den som inte har ett person-nummer. Det blir några resor fram och tillbaka i tiden.

När jag skulle se den här filmen var jag säker på att den var jätte-dålig. Du hör väl själv! Någon har hjärtproblem och ska dö. Men löser sitt problem. Genom att resa i tiden. Just det...

Men jag blev överraskad! Historien är förstås helt otrolig. Men skådespelarna är äkta. Det känns verkligen som att man är på 70-talet när man är där. Och man förstår skillnaderna när man kommer till år 2016. Man ser hur olika världen var under de olika tiderna och hur olika människor tänkte och pratade. Det som de tyckte var självklart och viktigt då är helt oviktigt nu. Och tvärtom.

Man får många spännande tankar om vad som skulle hända om man kunde resa i tiden. Men också tankar om verkligheten och om vad som är viktigt i livet.

Det är en varm film, med mycket humor och kärlek. Jag blev glad av att se den!

Ordlista

flykt -en = att man flyr från något

regissör -en -er = den som leder skådespelarna och säger åt dem vad de ska göra

tidsres/a -an -or = att åka från en tid till en annan

äkta = riktig, verklig

Sesam