Sesams ägare lägger ner tidningen | Sesam
  • Petra Hansson, redaktör och Maria Rinaldo, chefredaktör.
  • Sesam slutar som tidning.
Sesam

Sesams ägare lägger ner tidningen

Denna vecka har vi tråkiga nyheter. Detta kan vara den allra sista Sesam på papper.

Denna vecka har vi tråkiga nyheter. Detta kan vara den allra sista Sesam på papper. Nästa nummer kommer bara som en pdf med mejlen. Du kan skriva ut den på papper om du vill. Eller så kan du läsa den på en dator.

Och efter nyår kommer Sesam kanske aldrig mer.

Ägaren till Sesam har inte råd att göra tidningen längre. Det kostar för mycket. Vi behöver många fler som vill betala för den. Vi är mycket ledsna för detta.

Sesam har gjort så mycket. Ni har kunnat ställa frågor till oss. Vi har försökt svara på alla. Vi har berättat veckans viktigaste nyheter. Och vi har skrivit om sport.

I serien Nya svenskar har vi berättat om personer som lyckats med sitt liv i Sverige – på olika sätt. Vi har velat visa att det går att få arbete i Sverige. Att det går att komma in i det svenska samhället.

Vi har också haft övningar där man kan träna svenska varje vecka. Och sist men inte minst har vi haft våra krönikörer. Ali Alabdallah, Tove Lundin, Beston Kalefa och Marie-Chantal Long. De har skrivit om sina tankar och sitt liv.

Sesam har haft problem förut och löst dem. Från början hette tidningen Invandrar-tidningen. 1999 skulle den läggas ner. Men de som jobbade på tidningen ville inte lägga ner. De bestämde sig för att fortsätta själva. De gav tidningen namnet Sesam.

I tre år, nästa fyra år, gjorde de Sesam. Men sen hade inte de heller råd. De bestämde sig för att lägga ner. Alla som jobbade på tidningen fick veta att de skulle sluta. Alla läsare fick veta att tidningen skulle sluta. Journalisterna gjorde ett sista nummer av tidningen och sa hej då.

Men när allt hopp var ute kom räddningen. Ett annat företag ville köpa Sesam! Detta var för 15 år sedan. 

Nu har Sesam funnits 18 år. Det har varit flera kriser. Men vi har klarat alla. Kanske är detta den sista krisen. Kanske måste vi säga hej då nu.

Följ med oss i december. Om det blir en fortsättning så får ni veta det. Och annars vill vi tacka så väldigt mycket för de här åren. Vi har tyckt om att skriva Sesam. Hoppas att ni har tyckt om att läsa den.

Ordlista

ha råd här: ha tillräckligt med pengar för

lägga ner här: sluta göra tidning

Rekommenderade artiklar

© 2019 Sesam