Årets sommarpratare har presenterats | Sesam
  • Författaren Negra Efendic är en av årets sommarvärdar.
Sesam

Årets sommarpratare har presenterats

Nu har årets sommar-pratare i Sveriges Radio P1 blivit presenterade. Många av årets deltagare är artister och författare.

Sommar i P1 är ett radio-program där olika kända personer berättar om sina liv. Varje person får cirka en timme där de pratar. De kallas för sommar-pratare eller sommar-värdar.

Sommar i P1 är ett populärt program som många brukar lyssna på. Många av dem som är med i år är artister, forskare, journalister och författare.

En av dem är journalisten Magda Gad, som just nu arbetar i Irak. Och journalisten och författaren Negra Efendic ska berätta om hur det var att komma som flykting till Sverige.

– Mitt program ska handla om hur det är att komma till Sverige. Att börja om från noll och att ta sig fram. Om alla de hinder som finns på vägen, men också möjligheterna som det här landet ger, säger hon.

Också Finlands tidigare president Tarja Halonen ska sommarprata. Den äldsta sommar-värden är Dagny Carlsson. Hon är 105 år och en känd bloggare. Programmet sänds varje dag från den 24 juni till den 20 augusti.

Ordlista

bloggare -n - = person som skriver texter på en hemsida om t ex sitt liv eller ett särskilt ämne

Rekommenderade artiklar

© 2019 Sesam