• När prinsessan Estelle kom till Östergötland ville många komma och träffa henne.
Sesam

Estelle har egen sagostig

Lilla prinsessan Estelle är hertiginna av Östergötland. Vid sjön Tåkern har hon Prinsessan Estelles sago-stig. Den var Östergötlands dop-gåva till henne.

Hon invigde stigen den 17 maj 2014. Stigens saga handlar om haren Ann-Sofie. Barnen ska hjälpa henne att hitta sin kompis Hasse. På vägen möter de flera olika figurer.

Om mamma Victoria får leva ett långt och friskt liv så kommer prinsessan Estelle att vara hertiginna av Östergötland i många år. Men när hon blir gammal ska hon bli drottning. Då kan hon inte vara hertiginna längre.

Ordlista

dop -et - = kristen ceremoni för den som ska bli medlem i kyrkan

dopgåv/a -an -or = present som man får efter dopet

invig/a -er -de -t = ha en ceremoni när något ska börja att användas

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Moderater i kamp mot flyktingungdomar

När samhället påstår att du har en annan ålder än du uppger riskerar du att bli polisanmäld av kommunpolitiker. Det är erfarenheten som sjutton flyktingungdomar i Skurups kommun gjort. Nu har tre personer polisanmält kommunledningen för falsk angivelse.

Diabetes i unga år förkortar livet

Personer med typ 1-diabetes har en betydligt kortare livslängd, jämfört med andra. Den ökade risken för hjärt-kärlsjukdomar är den stora faran och ju yngre någon är när hon eller han drabbas, desto större är risken att dö i förtid. Det visar en studie vid Göteborgs Universitet, rapporterar Ekot i Sveriges radio.

© 2024 Fria.Nu