• Regeringen förlänger id- och gränskontroller till maj 2017.
Sesam

Gränskontroll blir kvar till sommaren

Id-kontrollerna och gräns-kontrollerna mellan Danmark och Sverige ska vara kvar i tre månader.

Det berättade statsminister Stefan Löfven förra veckan. Han säger att man gör detta för att skydda landets ordning och säkerhet.

Sent på hösten 2015 började Sverige med gränskontrollerna. Man gjorde det för att det kom väldigt många migranter och flyktingar.

Regeringen sa att kontrollerna skulle finnas en kort tid. Men nu har de funnits i ett år.

Id-kontrollerna började man med i januari 2016. Kontrollerna sker i Danmark. Pendlare får en längre resa på grund av kontrollerna.

Många är kritiska till det. Myndigheter och organisationer är också kritiska till att företag och de som arbetar får det svårare. Kontrollerna är dåliga för dem.

Ordlista

gränskontroll -en -er = en plats på gränsen mellan två länder, där där man kontrollerar pass m m

konferens -en -er = ett stort möte för många människor

pendlare -n - = person som reser mellan arbetet och hemmet varje dag

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Moderater i kamp mot flyktingungdomar

När samhället påstår att du har en annan ålder än du uppger riskerar du att bli polisanmäld av kommunpolitiker. Det är erfarenheten som sjutton flyktingungdomar i Skurups kommun gjort. Nu har tre personer polisanmält kommunledningen för falsk angivelse.

Konflikter bromsar klimatarbetet i Afrika

Den afrikanska kontinenten har stora behov av gröna investeringar som kan minska utsläppen och motverka klimatförändringarnas effekter. Men instabilitet, väpnade konflikter och byråkrati förhindrar investeringarna i många länder. 

© 2024 Fria.Nu