• Rysslands ambassadör Andrej Karlov höll ett tal på en utställning i Ankara när han blev mördad.
  • Turkiets president Recep Tayyip Erdogan pratar med journalister efter mordet på Rysslands ambassadör.
Sesam

Rysk ambassadör mördad i Turkiet

I måndags kväll blev en rysk ambassadör mördad i Turkiets huvudstad Ankara.

I måndags kväll blev Rysslands ambassadör i Turkiet, Andrej Karlov, mördad i huvudstaden Ankara. Han blev mördad när han höll ett tal på foto-utställningen ”Ryssland i turkarnas ögon”. En man sköt Karlov i ryggen, som dog samma kväll på ett sjukhus.

Mannen som mördade Karlov blev skjuten till döds av turkisk polis samma kväll. Mördaren var en 22-årig man som själv arbetade som polis i Ankara.

Efter att han sköt ambassadören ska han ha ropat: ”Glöm inte Aleppo, glöm inte Syrien. Så länge som våra bröder inte är säkra kommer inte ni heller att njuta av säkerhet. Gud är stor.”

Tre andra personer skadades vid attacken och blev förda till sjukhus. Andrej Karlov blev 62 år. Han hade varit ambassadör i Turkiet sedan 2013.

Ordlista

ambassadör -en -er = person som representerar sitt land i ett annat land och är chef för en ambassad

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Moderater i kamp mot flyktingungdomar

När samhället påstår att du har en annan ålder än du uppger riskerar du att bli polisanmäld av kommunpolitiker. Det är erfarenheten som sjutton flyktingungdomar i Skurups kommun gjort. Nu har tre personer polisanmält kommunledningen för falsk angivelse.

Konflikter bromsar klimatarbetet i Afrika

Den afrikanska kontinenten har stora behov av gröna investeringar som kan minska utsläppen och motverka klimatförändringarnas effekter. Men instabilitet, väpnade konflikter och byråkrati förhindrar investeringarna i många länder. 

© 2024 Fria.Nu