• Zlatan Ibrahimovic firar att han har gjort mål.
  • Zlatan Ibrahimovic gör mål för andra gången under matchen mot Swansea.
Sesam

Zlatan Ibrahimovic gjorde mål nummer 25 000 i Premier League

Zlatan Ibrahimovic gjorde två mål när Manchester United vann över Swansea. De blev mål nummer 25 000 och 25 001 i Premier Leagues historia.

24 998 mål. Så många mål hade olika spelare gjort under åren i fotbolls-turneringen Premier League när Manchester United spelade mot Swansea.

Manchester Uniteds spelare Paul Pogba gjorde mål nummer 24 999 efter en kvart. Sedan fick Wayne Rooney bollen och passade den snett över planen till Zlatan Ibrahimovic. Ibrahimovic sköt den lågt mot Swanseas mål. Där snuddade Swanseas målvakt vid bollen men lyckades inte stoppa den.

Det blev Ibrahimovics första mål på sju matcher, matchens andra mål och Premier Leagues 25 000:e mål.

Ibrahimovic såg väldigt glad ut över att äntligen göra mål. Han gjorde ett mål till i matchen efter att Rooney ännu en gång passade bollen till honom framför Swanseas mål. Det stod nu 3-0 till Manchester United. I andra halvlek lyckades Swanseas spelare Mike van der Hoorn göra ett mål när han nickade bollen in i mål. Men fler mål än så blev det inte under matchen. Manchester United vann med 3-1.

Men matchen slutade ändå inte helt bra för Ibrahimovic. I slutet av den andra halvleken föll han över Swanseas spelare Leroy Fer och trampade på hans nacke. Domaren gav honom ett gult kort för det. Det betyder att han inte får spela nästa match, som är mot Arsenal.

Ordlista

gult kort = en varning i en fotbollsmatch

halvlek -en -ar = ena halvan av en match

nicka -r -de -t här: studsa bollen mot huvudet

passa -r -de -t här: sparka bollen till en annan spelare

snudda -r -de -t = röra lätt vid något

turnering -en -ar = en tävling som man vinner genom att vinna flera olika matcher