• Donald Trump höll tal i Pittsburgh två dagar innan valet.
  • De båda presidentkandidaterna åkte runt till olika städer och höll tal ända fram till valdagen. Här svarar Clinton på frågor från media innan hon går på planet igen.
Sesam

FBI: Clinton inte misstänkt för brott

Nu håller många runtom i världen andan inför president-valet i USA, som är i dag den 8 november. Men många amerikaner har redan röstat i förväg. Enligt statistik på hemsidan United states elections project hade 41 miljoner amerikaner röstat innan val-dagen.

I söndags meddelade också FBI att Demokraternas president-kandidat Hillary Clinton inte längre är misstänkt för något brott i den senaste utredningen av hennes e-post. FBI sa att det inte finns någon orsak att åtala Clinton. Clintons rival Donald Trump blev mycket arg över beskedet. Han hade använt utredningen för att kalla Clinton lögnare och brottsling. Men många menar att FBI:s utredning ändå kan ha påverkat valet. Efter att utredningen blev känd blev Clinton mindre populär. Det visade undersökningar i USA. Dagarna innan valet var det mycket jämnt mellan Clinton och Donald Trump, republikanernas presidentkandidat. Men Clinton hade då en liten ledning.

Ordlista

FBI = USA:s säkerhetspolis (som kan jämföras med Säpo i Sverige)

presidentkandidat -en -er = person som ställer upp i ett val till president

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Moderater i kamp mot flyktingungdomar

När samhället påstår att du har en annan ålder än du uppger riskerar du att bli polisanmäld av kommunpolitiker. Det är erfarenheten som sjutton flyktingungdomar i Skurups kommun gjort. Nu har tre personer polisanmält kommunledningen för falsk angivelse.

Konflikter bromsar klimatarbetet i Afrika

Den afrikanska kontinenten har stora behov av gröna investeringar som kan minska utsläppen och motverka klimatförändringarnas effekter. Men instabilitet, väpnade konflikter och byråkrati förhindrar investeringarna i många länder. 

© 2024 Fria.Nu