• Kanada dominerade matchen mot Finland.
Sesam

Kanada vann hockey-finalen

I helgen var det VM i ishockey. Kanada vann guld mot Finland, men Sverige tog sig inte ens till semi-final.

HOCKEY Kanada dominerade i ishockey-VM i helgen. De har spelat bra hela turneringen. I söndags spelade de final mot Finland. Finland vann sin kvartsfinal mot värd-nationen Ryssland, men i finalen spelade de inte alls bra. Kanada vann finalen med 2–0. De gjorde mål i första och tredje perioden.

Ryssland och USA tävlade om tredje och fjärde plats. Ryssland vann den matchen och tog alltså brons-medalj i VM.

Sveriges dröm om ett VM-guld tog slut redan i kvarts-finalen mot Kanada. Kanada har ett bra lag. De brukar vinna över Sverige. I år spelade Kanada mycket bra, och matchen slutade 6–0 till Kanada. Det hjälpte inte att Sverige bytte ut sin målvakt mot en ute-spelare de sista minuterna.

– Vi räcker inte till. Vi skapar inga bra mål-chanser. Jag tycker att vi har ett bra lag, men motståndarna är bättre. Jag har gjort allt jag kan och är nöjd med det, säger förbundskaptenen Pär Mårts till TV4.