• Tusentals flyktingar sitter fast i flyktinglägret efter att Makedonien stängde gränsen.
Sesam

Grekland tömmer Idomeni

På tisdagen började grekisk polis att tömma flyktinglägret i Idomeni.

Grekland tömmer flyktinglägret i Idomeni. Giorgos Kyritsis är regeringens talesman i flyktingfrågor. Han berättade om planerna på måndagen. På tisdagen började grekisk polis att tömma lägret.

I februari stängde Makedonien sin gräns för flyktingar. Sedan dess sitter mer än 8 000 flyktingar sitter fast i flyktinglägret i Idomeni. Under de senaste veckorna har ett par tusen flyktingar flyttat frivilligt till andra flyktingläger i Grekland.

Men de flesta har inte velat lämna Idomeni. De hoppas att Makedonien ska öppna gränsen igen.

Sedan ungefär en månad blockerar ca 2 000 flyktingar järnvägsspåren vid gränsen. Polisen kommer att flytta flyktingarna till andra läger.

Det är ännu inte klart när de kommer att skickas tillbaka till Turkiet.

Ordlista

blockera –r –de –t = sitta på något och vägra gå därifrån

frivillig –t –a = som man gör för att man själv vill det

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Moderater i kamp mot flyktingungdomar

När samhället påstår att du har en annan ålder än du uppger riskerar du att bli polisanmäld av kommunpolitiker. Det är erfarenheten som sjutton flyktingungdomar i Skurups kommun gjort. Nu har tre personer polisanmält kommunledningen för falsk angivelse.

Konflikter bromsar klimatarbetet i Afrika

Den afrikanska kontinenten har stora behov av gröna investeringar som kan minska utsläppen och motverka klimatförändringarnas effekter. Men instabilitet, väpnade konflikter och byråkrati förhindrar investeringarna i många länder. 

© 2024 Fria.Nu