• språkrör. Det föreslår valberedningen.
Sesam

Isabella Lövin kan bli ny ledare för Miljöpartiet

Miljöpartiets valberedning föreslår att Isabella Lövin blir nytt språkrör för partiet

Miljöpartiet har två språkrör som leder parteit. Det är en man och en kvinna. I maj har Miljöpartiet kongress och ska välja om sina språkrör. Nu har Miljöpartiets valberedning berättat att de kommer att föreslå att Isabella Lövin blir nytt språkrör. Hon är i dag biståndsminister. Hon ska ersätta Åsa Romson. Men Gustav Fridolin får sitta kvar, föreslår valberedningen.

Åsa Romson är miljöminister. På måndagen meddelade hon att hon har lämnat in sin avskedsansökan för den posten. Valberedningen har även frågat finansmarknadsminister Per Bolund om han vill bli nytt språkrör istället för Gustav Fridolin. Men Per Bolund sa nej till det.

Ordlista

avskedsansök/an –an –ningar = när man berättar för sin arbetsgivare att man inte vill jobba kvar

er/sätta –sätter –satte –satt här: ta någons plats

post –en –er här: uppdrag i regeringen

språkrör –et –en = titel på de två personer som leder Miljöpartiet, en kvinna och en man

valberedning –en –ar = en grupp i en förening eller ett parti som tar fram förslag på vilka som ska sitta i styrelsen

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Moderater i kamp mot flyktingungdomar

När samhället påstår att du har en annan ålder än du uppger riskerar du att bli polisanmäld av kommunpolitiker. Det är erfarenheten som sjutton flyktingungdomar i Skurups kommun gjort. Nu har tre personer polisanmält kommunledningen för falsk angivelse.

Konflikter bromsar klimatarbetet i Afrika

Den afrikanska kontinenten har stora behov av gröna investeringar som kan minska utsläppen och motverka klimatförändringarnas effekter. Men instabilitet, väpnade konflikter och byråkrati förhindrar investeringarna i många länder. 

© 2024 Fria.Nu