• Jonas Hassen Khemiris bok vann Augustpriset.Foto: Maja Suslin/TT
Sesam

Jonas Hassen Khemiri vann

I år vann Jonas Hassen Khemiris roman Allt jag inte minns Augustpriset.

Jonas Hassen Khemiri vann priset i gruppen skönlitteratur. Boken handlar om Samuel, som nyligen har dött. En författare försöker förstå vem Samuel var genom att prata med människor som kände honom. Det är en bok om kärlek, vänskap, minne och om Stockholm i dag.

Jonas Hassen Khemiri säger att många som har läst boken vill berätta om när de själva har förlorat någon. Han blev väldigt glad över att vinna priset. Han blev extra glad eftersom hans förlag Bonniers glömde att skicka in hans förra bok till tävlingen år 2012. Den heter Jag ringer mina bröder.

Ordlista

Augustpriset = ett svenskt litteraturpris som delas ut varje år

förlag -et - = företag som ger ut böcker

skönlitteratur -en - = böcker och texter som är skrivna på ett konstnärligt sätt, t ex romaner, noveller, dikter och pjäser

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Moderater i kamp mot flyktingungdomar

När samhället påstår att du har en annan ålder än du uppger riskerar du att bli polisanmäld av kommunpolitiker. Det är erfarenheten som sjutton flyktingungdomar i Skurups kommun gjort. Nu har tre personer polisanmält kommunledningen för falsk angivelse.

Konflikter bromsar klimatarbetet i Afrika

Den afrikanska kontinenten har stora behov av gröna investeringar som kan minska utsläppen och motverka klimatförändringarnas effekter. Men instabilitet, väpnade konflikter och byråkrati förhindrar investeringarna i många länder. 

© 2024 Fria.Nu