• Sjöfartsverket såg att det var olja på sjön. Då letade de efter planet där.
Sesam

Två män dog i flygolycka i Karlstad

Två män dog när deras flygplan störtade i en sjö. Polisen tror att de krockade med en kraftledning.

Två män har dött i en flygolycka. Det är en 35-årig man från Karlstad och en 32-årig man från västra Sverige. De störtade med ett litet flygplan i en sjö. Polisen tror att de har krockat med en kraftledning. Det var ett strömavbrott i området samtidigt som flygplanet försvann.

Männens anhöriga sa att de inte fick tag på dem. Då letade Sjöfartsverket efter dem. De såg att det var olja på sjön. Senare hittade dykare flygplanet och männen i sjön. Båda männen var döda. Polisen tror att flygplanet flög lågt eftersom det var dåligt väder. Piloten var mycket erfaren. Det skriver Filipstads tidning.

Ordlista

erfaren, erfaret, erfarna = som har gjort något många gånger och därför kan mycket om det

kraftledning -en -ar = en ledning som leder elströmmen från kraftverket till användarna

krocka -r -de -t = stöta ihop hårt med något

Sjöfartsverket = myndighet som bland annat arbetar med trafiken på sjön

störta -r -de -t = falla snabbt och t ex skadas eller förstöras

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Moderater i kamp mot flyktingungdomar

När samhället påstår att du har en annan ålder än du uppger riskerar du att bli polisanmäld av kommunpolitiker. Det är erfarenheten som sjutton flyktingungdomar i Skurups kommun gjort. Nu har tre personer polisanmält kommunledningen för falsk angivelse.

Diabetes i unga år förkortar livet

Personer med typ 1-diabetes har en betydligt kortare livslängd, jämfört med andra. Den ökade risken för hjärt-kärlsjukdomar är den stora faran och ju yngre någon är när hon eller han drabbas, desto större är risken att dö i förtid. Det visar en studie vid Göteborgs Universitet, rapporterar Ekot i Sveriges radio.

© 2024 Fria.Nu