• <Bildtext_fet>Ikeas butikschef i Västerås, Mattias Johansson, pratar med journalister. I måndags blev två personer mördade på varuhuset. </Bildtext_fet>
Sesam

Två personer mördade på Ikea i Västerås

Två personer blev mördade på varuhuset Ikea på Erikslund i Västerås i måndags mitt på dagen. De mördade var en kvinna, 55 år, och hennes son, som var 28 år. Det skriver Vestmanlands läns tidning.

Polisen har gripit två män, som är misstänkta för morden. De är misstänkta för att ha kniv-skurit offren till döds. Polisen vet ännu inte om de två männen kände offren sedan tidigare. De vet inte heller varför just kvinnan och hennes son blev mördade.

En av de gripna männen får just nu vård på sjukhus. Han ska ha mycket allvarliga skador.

I dag vet man ännu inte hur han fick skadorna.

De två gripna männen är inte kända av polisen sedan tidigare. Men enligt polisen kände de två männen varandra på något sätt.

Ordlista

off/er -ret -er här: person som blir utsatt för ett brott

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Moderater i kamp mot flyktingungdomar

När samhället påstår att du har en annan ålder än du uppger riskerar du att bli polisanmäld av kommunpolitiker. Det är erfarenheten som sjutton flyktingungdomar i Skurups kommun gjort. Nu har tre personer polisanmält kommunledningen för falsk angivelse.

Konflikter bromsar klimatarbetet i Afrika

Den afrikanska kontinenten har stora behov av gröna investeringar som kan minska utsläppen och motverka klimatförändringarnas effekter. Men instabilitet, väpnade konflikter och byråkrati förhindrar investeringarna i många länder. 

© 2024 Fria.Nu