• Cykelhjälmar med grönt spänne öppnar sig om barnet har fastnat med hjälmen.
Sesam

Hjälmens spänne kan rädda liv

Nyligen dog en 12-årig pojke. Han hade fastnat med sin cykel-hjälm i en lek-ställning. Pojkens pappa skyndade sig dit. Han gav pojken hjärt- och lungräddning. Men pojken dog senare på sjukhus. Pojkens pappa vill varna andra föräldrar. Han säger att det är viktigt att hjälmen har ett grönt spänne. Det är tillverkat så att det öppnar sig om hjälmen fastnar. Pojkens spänne var svart. Det öppnar sig inte. Det är rekommenderat att barn upp till sju år ska ha hjälm med grönt spänne. Men om man har ett vilt barn kan man använda hjälm med grönt spänne längre.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Moderater i kamp mot flyktingungdomar

När samhället påstår att du har en annan ålder än du uppger riskerar du att bli polisanmäld av kommunpolitiker. Det är erfarenheten som sjutton flyktingungdomar i Skurups kommun gjort. Nu har tre personer polisanmält kommunledningen för falsk angivelse.

Konflikter bromsar klimatarbetet i Afrika

Den afrikanska kontinenten har stora behov av gröna investeringar som kan minska utsläppen och motverka klimatförändringarnas effekter. Men instabilitet, väpnade konflikter och byråkrati förhindrar investeringarna i många länder. 

© 2024 Fria.Nu