Jag ville verkligen bara spela tennis | Sesam

Krönika


8729
  • "Hur kunde han?! Fråga en annan tjej om hon ville spela tennis med honom. Så gör man bara inte! Hon var också väldigt arg på mig. Hur kunde jag?! Tacka ja till att spela tennis med någon som hade en flickvän. Så gör man bara inte! "
Sesam

Jag ville verkligen bara spela tennis

När jag var 20 bodde jag ett år i Nederländerna. Jag bodde hos en helt vanlig familj, arbetade med personer med utvecklingsstörning och gick en kurs i nederländska för invandrare. Det var svårt att få kompisar. Jag träffade nästan inga andra ungdomar eftersom jag inte gick i skolan.

Dottern i familjen som jag bodde hos frågade om jag ville lära mig spela tennis tillsammans med henne. Jag är inte så intresserad av sport, men jag ville ha något att göra. Varje söndag åkte vi till en tennishall och spelade tennis. Jag var verkligen inte bra, men jag försökte tycka att det var roligt.

Jag hade faktiskt en kompis. Hon arbetade på stället där jag jobbade. Hon bjöd mig på en fest. På festen började jag prata med en kille. Han hade en flickvän som var med på festen. Han var rolig att prata med. Han fick höra att jag tränade tennis och föreslog att vi skulle spela nån gång. Vi bestämde att vi skulle ses nästa lördag och spela tennis.

När lördagen kom hoppade jag upp på cykeln och letade rätt på hans hus. Men han öppnade inte dörren när jag ringde på. Det var konstigt, för jag tyckte att jag hörde att det var någon inne i lägenheten. Jag tog cykeln och åkte hem. Jag förstod ingenting. Vad hade hänt?

Senare på dagen ringde min kompis. Hon berättade att den här killens flickvän var jättearg på honom. Hur kunde han?! Fråga en annan tjej om hon ville spela tennis med honom. Så gör man bara inte! Hon var också väldigt arg på mig. Hur kunde jag?! Tacka ja till att spela tennis med någon som hade en flickvän. Så gör man bara inte!

Jag blev enormt förvånad. Jag var verkligen inte intresserad av honom. Jag hade aldrig kunnat ana att han kunde vara intresserad av mig. Jag ville verkligen bara spela tennis.

Först blev jag ledsen. Sedan skrattade jag åt missförståndet. Jag förstod att jag hade råkat ut för en kulturkrock. Men fortfarande nästan 25 år senare minns jag känslan av att inte förstå hur det kunde bli som det blev.

Fakta: 

Har du varit med om en kulturkrock? Vi kommer att skriva om kulturkrockar i Sesam.  Skicka din egen berättelse om kulturkrockar till [email protected]. Läs mer om det här.

© 2019 Sesam