• Zlatan Ibrahimovic lämnar planen. Domaren utvisade honom efter att han tacklade en spelare från Chelsea.
Sesam

Zlatan Ibrahimovic utvisad i dramatisk match

Domaren gav Zlatan Ibrahimovic rött kort under en match i förra veckan. Zlatan var rasande efteråt. Nu ska Uefa bestämma hur länge han ska vara avstängd.

Zlatan Ibrahimovic har vunnit mycket, men aldrig Champions league. Han drömmer om att vinna det med sitt lag PSG. I onsdags spelade PSG en viktig match mot Chelsea. Båda lagen ville gå vidare till kvartsfinalen och kämpade hårt.

Men Zlatan fick bara spela i drygt 30 minuter. Han tacklade en Chelsea-spelare och domaren plockade upp det röda kortet. PSG fick spela resten av matchen med bara 10 spelare.

Det är fjärde gången som Zlatan blir utvisad i en Champions league-match. Bara Edgar Davids har blivit utvisad lika många gånger.

När Chelsea gjorde matchens första mål i andra halvlek verkade match-resultatet vara klart. Men precis innan matchen var slut kvitterade PSG. Det innebar att matchen gick till förlängning. Där gjorde Chelsea mål, men PSG lyckades kvittera igen.

Eftersom PSG hade gjort fler mål på bortaplan gick de vidare till kvartsfinalen. Zlatans dröm lever vidare, trots att han inte fick vara med så länge i matchen.

Många tycker att domaren inte skulle ha utvisat Zlatan. De säger att tacklingen inte var så allvarlig att han skulle ha fått rött kort.

På torsdag ska Uefa bestämma om Zlatan kommer att vara avstängd mer än en match. Om de tycker att tacklingen var allvarlig kan Zlatan bli avstängd i upp till tre matcher.

Ordlista

bortaplan -en -er = när ett lag är gäster på det andra lagets hemmaplan

Champions league = en europeisk fotbollsturnering där de bästa klubblagen möts

förlängning -en -ar = om inget lag har lyckats vinna bestämmer domaren att matchen ska fortsätta

rasande - - = väldigt arg

tackla-r -de -t = anfalla en annan spelare med sin kropp så att den spelaren ramlar eller gör illa sig

Uefa = Union of European Football Association, eller europeiska fotbollsfederationen, som arrangerar Champions League

utvisa -r -de -t = när domaren utvisar en spelare får den inte spela mer i den matchen

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Moderater i kamp mot flyktingungdomar

När samhället påstår att du har en annan ålder än du uppger riskerar du att bli polisanmäld av kommunpolitiker. Det är erfarenheten som sjutton flyktingungdomar i Skurups kommun gjort. Nu har tre personer polisanmält kommunledningen för falsk angivelse.

Konflikter bromsar klimatarbetet i Afrika

Den afrikanska kontinenten har stora behov av gröna investeringar som kan minska utsläppen och motverka klimatförändringarnas effekter. Men instabilitet, väpnade konflikter och byråkrati förhindrar investeringarna i många länder. 

© 2024 Fria.Nu