En film om viktiga känslor | Sesam

Recension


Film:
Sådan far, sådan son
Regi: Hirokazu Koreeda
Skådespelare: Masaharu Fukuyama, Machiko Ono m fl
Visas på: SF bio och Folkets bio

  • Pappan Ryota har svårt att känna känslor. Men den dag ändrar sig allting. Han måste tänka över sitt liv och känslorna får komma fram.
Sesam

En film om viktiga känslor

Ryota och Midori har en son som är sex år. Han klinkar på pianot, men det går dåligt. Han sover mellan sina föräldrar i sängen varje natt. Men en sak vet de inte. Han är inte deras riktiga son.

Filmen Sådan far, sådan son handlar om en mardröm för föräldrar. Två barn blir förväxlade på BB. Sjukhuset upptäcker felet efter sex år.

Familjerna bestämmer sig för att byta tillbaka sina söner. Det går ganska dåligt.

Filmen Sådan far, sådan son handlar mer om en far än om en son. Masaharu Fukuyama spelar Ryota. Han gör det väldigt bra.

Ryota är en man som jobbar mycket och gör karriär. Han tycker illa om svaga människor. Han tycker att det är viktigt att lyckas. Han tycker att människor som lyckas är mer värda.

Ryota har svårt att känna känslor. Men han börjar förstå att känslor är viktiga. Ryota förstår att han är kall och att han är tom inuti. Det känns som om hans själ sitter i fängelse. Och fångvaktaren är han själv.

Till slut lyckas han komma ut ur fängelset. Han gör det med hjälp av sin son.

Sådan far, sådan son är en mycket bra film. Den fick pris på filmfestivalen i Cannes.

Jag tror att många kan tycka om filmen om de får se den. Men jag är rädd att den kommer att bli ganska okänd. Ofta får filmer från USA mer uppmärksamhet.

Ordlista

förväxla -r -de -t = blanda ihop

föräldrapar -et - = två föräldrar som har ett barn tillsammans

karriär -en -er han gör karriär = han får bättre och bättre jobb

klinka -r -de -t klinka på pianot = spela dåligt

Rekommenderade artiklar

Foton av livet och drömmarna

Recension

Etnografiska museet visar gatu-fotografi från Sydafrika. Bilderna visar människor som håller huvudet högt ­– trots allt.

© 2019 Sesam